Uppgiven

2015-09-29 @ 22:06:26
I'm really trying not to give up right now...
Idag har jag kännt mig uppgiven och förlorad! Hade velat spola fram tiden ett år, eller kanske tillbaka? Hade jag gjort saker annorlunda då? Kanske. Men förmodligen inte.

Hur som helst så var det helt underbart att ta en cykeltur i den friska höstsolen med Neo i eftermiddags. ❤️ 
Rensa tankarna och andas frisk luft. Njuta av solen som man (förmodligen) snart inte får se på några månader.
Nu hade jag behövt en paus. Lata dagar på en varm strand utan måsten och tickande klockor och bilköer. Bara kvalitetstid!

Lite sömn nu så är jag nog på hugget i morgon igen. Jo, vi säger så... :) Gonatt! ❤️

Loppi Blogbag - Höstkids

2015-09-28 @ 10:28:00
I förra veckan fick jag hem en ny Blogbag från Loppi. Full med härligheter som vanligt...
 
 Innehållet:
 
Acrilex KidsZooKalk+D-vitamin
Acrilex KidsZoo Kalk+D-vitamin i form av kaniner för starka ben. Kombinationen D-vitamin och kalcium ger ett bra upptag och verkar förmånligt för skelettet.

 

 

 

 

 

ColdZyme
ColdZyme Munspray verkar mot orsaken till förkylningen – själva förkylningsviruset. Munsprayen är enkel att använda och bildar en skyddande barriär på slemhinnan i svalget som försvårar för förkylningsvirus att orsaka sjukdom. Med ColdZyme reducerar man risken för förkylning och kan förkorta sjukdomsförloppet om man börjar doseringen i ett tidigt stadium av infektionen.

Camilla Läckberg - Tukan Förlag
Camilla Läckbergs nya bok Lejonjakten om den ovanlige bebisen Super-Charlie som ständigt hittar nya superkrafter hos sig själv, men de kommer aldrig automatiskt utan kräver en hel del träning och trixande - och denna gång är inget undantag. En dag kommer storebror infarande i huset och vrålar att han sett ett lejon där! Naturligtvis vågar ingen gå in, inte ens Super-Charlie...

 

 

Santa Maria Asian Wok Soy & Sweet Chili och Asian Paneng Red Curry
Woksåser som passar till allt! Att kombinera soja och sweet chili är ett lätt och vanligt sätt att få till den asiatiska smaken när man wokar. Vi har gjort den perfekta blandningen så att balansen mellan sweet chilins sötma harmonierar perfekt med sojans sälta. Woka till exempel kyckling och dina favoritgrönsaker och häll på Asian Wok Soy & Sweet Chili. Njut!

Med vår goda kryddblandning Paneng Red Curry lagar du snabbt och enkelt den klassiska maträtten. Paneng har en mediumstark hetta som balanseras upp av sötma i kokosmjölk, vilket ger en rätt som älskas av många. Galanga, kaffir lime, ingefära och en mängd andra kryddor ger rätten den unika karaktären och den vackra röda färgen.

CCS Healthcare AB
DAX Alcogel Sweet Raspberry är en återfuktande handdesinfektion med en ljuv doft av söta sommarhallon. Produkten är effektiv mot bakterier och många typer av virus som t.ex. förkylningsvirus, influensavirus och vinterkräksjuka. Perfekt att ha i handväskan för att se till att hålla sig frisk i höst!
 
   

 

Det enda alternativet för föräldrar har tidigare varit att lusbehandla när barnet fått löss. Nu kan du emellertid ligga steget före med Linicin Prevent Spray och förhindra att lössen sprider sig till ditt eget eller dina anhörigas hår.

Den milda, färglösa och doftlösa sprayen gör att ingen, inte ens lössen, vet att du behandlar ditt hår. Linicin Prevent gör ditt hår osynligt för lössen, vilket innebär att om de kommer i närheten av det, vänder de helt enkelt om och letar upp någon annan att få näring från.
 
  

Solig helg... ☼

2015-09-27 @ 20:23:12
Wow vilket underbart väder den här helgen bjudit på, inte bara sol utan även värme... Det gillas! ♥ Mer sånna här härliga höstdagar tack! :)
 
Eftert en slapp förmiddag hemma igår, åkte vi iväg till Klädkällaren för lite shopping. En ny topp och ett par nya skor till mig, tre par t-shirt till pappa M och en påse puttekulor till Lilleman + lite "krimskrams" fick följa med hem. :)
Vi åkte dock inte hem direkt, utan svängde upp till Fontin. Vi behövde frisk luft och lite motion, allihopa! Vi är ju förkylda och hostiga hela bunten och promenerade bara tre varv runt dammen, vilket blir ca 2,7km, i lugnt och skönt tempo. Så härligt! ☼
 
Latmasken Neo orkade inte gå... Tur vi hade med cykeln! ^^
 
Glädjehopp!
 
Väl hemma igen, käkade vi goda hemburgare till middag, spelade yatzy och slappade i soffan tills det var dags att hosta sig till sömns. En väldigt soft lördag med andra ord! :)
 
Idag vaknade jag av en hostattack 06:10 och kunde inte somna om efter det, suck! Till och med Neo sov en timme längre än mig, på en söndag...!? Hör ju inte till vanligheterna direkt. Och pappan i familjen sov ytterligare än timme längre.
Efter frukost och morgonbestyr gav vi oss iväg. Jag har varit svartklädd från topp till tå idag... "Dressed in black - Against racism and discrimination" ♥ 27/9 och alla andra dagar oxå såklart!
 
Vi åkte hem till Salo, Andreas, Ella och Iris... Där blev det först lunch och sen en promenad i Sannegårdshamnen bort till Eriksbergskranen och lekplatsen, och sen tillbaka med paus för glass på bryggan. Ella och Neo cyklade och jag var på tok för påklädd. Helt underbart varmt! :) Men det var såklart skönt att slippa frysa för en gång skull, haha!
 
Lovely! ☼ ♥ ☼ ♥
 
Påvägen hem blev det lite shopping på Maxi innan vi åkte hem och käkade rester till middag. Och även denna eftermiddag och kväll har vi slappat i soffan och bara myst... ^^
 
En välbehövlig slapp helg med andra ord, med massa vila men även frisk luft och sol! ♥ Nu ska jag tillbaka till soffan och ladda för Bron som äntligen har premiär ikväll, weeeiii... :) Ska ni kika?? Klart ni ska!! ^^

Ett och ett halvt år

2015-09-26 @ 14:15:00
Hej soliga lördag! ☼ ☼ ☼
 
Känns ju helt galet att sitta inne och blogga när det är så härligt väder ute... Ska bara vänta på att en maskin tvätt blir klar, sen ska jag minsann ut en sväng. :)
Var iväg en sväng till jourcentralen i morse och fick ny hostmedicin. Har hostat mig igenom kvällarna och nätterna den här veckan men ikväll hoppas jag få lugn och ro och även lite sömn... Mollipect istället för Cocillana, hoppas det ger nån effekt!
Killarna har också varit krassliga, både pappa M och Neo var hemma i torsdags, förkylda och hostiga. Neo var tillbaka i skolan igår men M fick kurera sig en dag extra. Skönt med en oplanerad helg nu så vi får vila upp oss och ladda batterierna. :)
 
Och förresten så var det hela 1,5 år sedan jag gjorde min gastric bypass operation igår. Tiden har gått så galet fort, samtidigt som det känns som hundra år sedan jag var så stor!
 
Mars 2014 | September 2015
 
Dessvärre har det inte hänt så mycket mer på vågen. Jag var nere på 71,8kg för några veckor sedan, men igår stannade den på 72,5kg tror jag... Upp alltså. Känns helt ok eftersom jag inte har tränat på väldigt väldigt länge. Den ena åkomman har avlöst den andra här hemma känns det som.
Men mina planer är att komma igång igen. Inte för att jag känner någon panik att gå ner mer i vikt egentligen, utan mer för att jag mår bra av träning och jag vill "tighta till" kroppen och all lös hud som blivit efter ca 65-66kg viktnedgång! Dessutom vill jag ju såklart inte gå upp i vikt heller, vilket jag ju nu visserligen gjort... Men jag vet varför och det känns helt ok. :) -Nej, jag är inte gravid!
 
Firade min ett och ett halvt årsdag som opererad, med ett glas vin (eller tre) igår...
 
Nu ska tvätten hängas, sen ut på ärenden och lite frisk luft. Puss och kram!

Aldrig mer Cocillana!!

2015-09-23 @ 12:12:00
Oj oj oj vilken kväll/natt det blev igår! Men som tur var slutade det bra... :)
 
Jag har åkt på en liten förkyldning och igår eftermiddag började jag även hosta. Det blev värre under kvällen  varpå jag tog mig en shot på (max!) 10ml Cocillana innan jag gick och la mig strax innan 22. Jag somnade typ direkt när jag la huvudet på kudden men vaknade ca 10-15 minuter senare av fruktansvärda smärtor i mellangärdet som strålade upp mot bröstet. Det sträckte sig som ett bälte runt mot ryggen och upp mot skulderbladen.
Det krampade samtidigt som det kändes som någon försökte bända upp mina revben och dra ut mina inälvor. Ett otroligt tryck och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag ålande runt i sängen för att hitta en fungerande ställning för att kunna hantera smärtan. Efter ca 30 minuter av kvidande och lidande stod jag inte ut längre och var dessutom väldigt rädd för att det bara ökade i styrka och inte tvärtom, så jag bad M att ringa 112 och tillkalla ambulans.
Anledningen till att jag var rädd var för att det krampade för intesivt och i området kring hjärtat. Det hade dessutom även börjat krampa i ena benet och jag hade svårt att andas pga smärtan och trycket över bröstet.
 

Ambulansen kom (efter vad som kändes som en evighet) och jag fick åka med till Kungälvs Sjukhus. Redan i ambulansen togs EKG och lite andra tester och väl på sjukhuset fick jag dropp och mer tester togs.
Tror dom misstänkte tarmvred först, med tanke på min gastric bypass operation, men jag var rätt säker på att kroppen "bara" sparkade bakut i protest mot Cocillanan.
Hur som helst så avtog krämporna efter lite mer än två timmar intensiv smärta, lagom till att läkaren kom för att undersöka mig.
Han konstaterade att gallgångarna krampat av morfinet i Cocillana och att det förmodligen förvärrats pga min gastric bypass operation samt att jag opererat bort gallblåsan. Obehagligt men inte farligt, puh!
Däremot hade jag lågt blodtryck och lågt blodsocker och fick inte åka hem förens det rättat till sig... Jag serverades därför nattamat i form av "polarklämma" och saft - urk!!
Tror jag var hemma och i säng igen ca 01:30 inatt. Smärtfri men trött, skönt!
 
Med facit i hand vet jag ju att jag reagerat på Cocillana förut. Jag har tillochmed skrivit ett inlägg tidigare som heter "Aldrig mer...!", haha! Men nu LOVAR jag både er och mig själv att aldrig mer ta denna hemska medicin. För denna smärtan var det värsta jag varit med om och då har jag både fött barn och haft gallstensanfall. -En fis i rymden i jämnförelse!
 
 
Idag mår jag prima ballerina och har jobbat sedan 7 i morse. Jag är bara lite öm i kroppen, nästan som träningsvärk efter nattens kramper. :)
Men nu känner jag att tröttheten börjar komma, så det ska bli skönt att krypa ner i soffan när jag kommer hem i eftermiddag. ^^
1000-tack för alla fina hälsningar på instagram, sms och samtal! ♥ ♥ ♥

Helgen

2015-09-20 @ 22:11:00
Hej hallå mina fina!
 
Helgen kom och den gick, och till skillnad från förra veckan, så hade jag den där härliga
fredagsfeelingen i fredags. Från morgon till kväll typ, så underbart! ♥ Så ska helgen inledas!
 
Och såhär inleddes lördagen... Vaknade av att "någon" gjorde kullebyttor över mig. Zzzzzz!!
En god men lite för stor frukost; Finn crisp, äggröra och tomater. Muuums!
 
Pappa M åkte ut och hjälpte farfar att rensa i garaget och jag och Neo åkte hem till mormor en sväng.
Fyra par skor/stövlar och lika många toppar fick åka med mig därifrån. Tack mami!
Sen styrde vi vidare mot Bergsjön där det var kulturfestival på Rymdtorget...
Det bjöds på lite karuseller, uppträdanden, matstånd, hoppborg, fiskdamm osv.
Neo nöjde sig med schack och en lekplats medan jag i vanlig ordning höll på att frysa ihjäl. :(
Efter några timmar åkte vi hemåt igen och jag toksomnade i sängen när jag "bara" skulle värma
mig under täcket. När jag vaknade igen blev det bråttom bråttom... Duscha, äta och fixa sig inför en
vinkväll hos Jojjo där även hennes kollega Angelica var. :) Mysigt, fnittrigt och välbehövligt! ♥
Efter några timmar kom även mammorna dit och sedan åkte vi med dom in till stan.
Blev ett glas på John Scotts innan jag åkte hem och gjorde natt... I dimman! ^^
 
Och idag har pappa M jobbat och jag varit seg och slö, som vanligt dagen efter. Suck!
Tur moster Emma kom hit och roade Neo och sedan åkte hon med oss till Backaplan och
såg till att Neo fick lunch, haha... Och fler Pokémonkort. Hmm! ^^ Tack sis!
 
 
Nu laddar vi för en ny arbetsvecka, whooop whoop! God natt på er!

En kväll med Orup och en natt på Rubinen

2015-09-15 @ 20:03:00
Igår efter jobbet åkte jag inte hem som jag brukar göra, istället tog jag spårvagnen in till stan och checkade in på Scandic Rubinen på Avenyn. Och trots trevlig och hjälpsam personal i receptionen var jag vilse i korridoren på plan 7 några minuter senare, haha... :)
Efter en stund hittade jag dock till rätt rum och kände mig väldigt välkommen då jag möttes av ett brev som inleddes med "Hej Hanna...", ett gottit fruktfat och en ( ( ( ( ( t r u m v i r v e l ) ) ) ) ) SELFIEPINNE! Hahahaha! ^^ Givetvis använde jag den direkt och skickade bilden till Anna, som några timmar senare skulle joina mig på rummet, och visade den goa sängen vi skulle spendera natten i. ^^
 
Efter någon timmes slappande i den sköna sängen gjorde jag mig iordning för att möta upp Anna vid
hennes jobb (ett stenkasst från Avenyn). Därifrån gick vi till Lau för att äta mumsig måndags middag!
När vi var mätta och belåtna gick vi vidare till Rondo för att se genrepet av Orups show Viva La Pop.
Jag hade fått biljetter av en leverantör via jobbet och fick ta med mig en kompis, man tackar! ♥
Nu har Orup aldrig varit någon stor favorit hos mig, jag har i stort sett bara lyssnat på låtarna
som spelats på radio. Men han är ju helt klart en underhållare och hans band var riktigt bra. :)
Vid 22:30 var showen slut och då promenerade vi tillbaka till hotellet för en god natts sömn.
 
Galet trötta efter en för kort natt gjorde vi oss ordning för våra arbetsdagar tidigt i morse...
Men först avnjöt vi såklart en riktigt god frukostbuffé. En riktigt bra start på denna mulna tisdag!
Därefter vinkade vi hejdå till varandra och hotellet... :)
 
Nu gör sig den korta natten påminnd och ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt!
Men jag tackar Anna, Scandic Rubinen och Orup för en trevlig måndag kväll

Ännu en gratisdag på Liseberg!

2015-09-13 @ 21:09:00
Gokväll söndag!
 
Efter två gratisdagar (första och andra) på Liseberg i början av sommaren kände vi att vi inte behövde gå dit fler gånger denna sommarsäsong, vi var redan väldigt nöjda. Men när faster Angelica skickade ett sms förra veckan och frågade om vi ville följa med på ytterligare en gratisdag, kunde vi ju såklart inte tacka nej! :)
Denna gången var det Kommunal som abonnerat parken, där både faster Angelica och Weronica är medlemmar. Så kusinerna, farmor, Mattias och Robert var också med, roligt!
 
Pass opp, här kommer dagens bildbomb...
 
Jag åkte Helix (igen!) och Kanonen, så om jag inte kan prata i morgon så är det nog för att jag
skrek sänder mina stämband. Maj gadd va läskigt! Men lite kul samtidigt, speciellt Helix. :)
Dessutom köpte jag en mössa och gjorde därmed mösspremiär för säongen, burr vad jag frös!
 
Nu tänker jag gå och lägga mig... Galet trött efter denna roliga dag och dessutom väntar
ÄNNU mer roligheter i morgon. :) Jag kan ge er en liten ledtråd och det är att jag kommer spendera
natten mellan måndag och tisdag på Scandic Rubinen. Weeeeiiii vad mysigt det ska bli!! :)
 
På återskrivande... ♥
 
ps. 1000-tack faster Angelica för att vi fick följa med till Liseberg idag! :)

Lagom långtråkig lördag

2015-09-12 @ 21:12:00
En helt oplanerad lördag börjar lida mot sitt slut. Härligt med oplanerade dagar fövisso, men har man en son som är rastlös så blir man det lätt själv också. Jag hade lätt kunnat ligga på soffan en heeeeel dag, men det funkar inte riktigt när man är förälder, haha! Jag hade även kunnat tänka mig en långpromenad eller löprunda, men där satte sig Neo på tvären och ville inte följa med på cykeln.
Som ni kanske förstår har jag varit solo med Lilleman idag, pappa M har varit ute och hjälpt nån (?) lägga tak från tidigt i förmiddags och är inte hemma än. Jag gissar att takläggandet har övergått i fest...? Hahah! ^^
Såå, vad har jag och Neo haft för oss idag, förutom att klättra på väggarna? :)
 
Jag har druckit capuccino och lyssnat på Neo när han läst sin läsläxa för mig och även
gjort sin skrivläxa... Första läxorna, stolt kille och ännu stoltare mamma såklart! ♥ ♥ ♥
 
Därefter gjorde jag två plåtar fröknäcke... Givetvis brände jag en (halv) av dom, suck!
 
Sedan tvingade Neo mig att spela Pokémonkort med honom, ehhh!?? Han vann såklart...!
Jag fattade absolut ingenting och för att slippa spela en omgång till frågade jag om han vill gå till
affären och köpa lördagsgodis. Det ville han såklart och jag passade på att handla annat också. :)
Väl hemma igen spelade vi Mario Cart några gånger och sen bakade vi färgglada chokladbollar.
 
Det blev även en snabbis hem till min bror, Ulrika och kusinerna för att lämna ett gossedjur
som blev glömt här förra helgen. Glad Filip återförenades med sin Zingo!
 
När vi kom hem igen gick Neo äääntligen ut och lekte med kompisarna, som varit iväg på diverse
utflykter och aktiviter tidigare under dagen. :) Jag passade på att googla recept för kycklingen
som var framlagd för middag och hittade detta receptet (<<< länk!) och tyckte det lät smaskens:
"Mammas goda spagettigratäng"
Jag stekte dock upp kycklingen vi hade lagt fram, istället för att köpa och plocka isär en grillad
kyckling som det står i receptet. Funkade tydligen också, för det blev väldigt gott tyckte jag.
Neo däremot är skeptisk till nya maträtter... Åke tråke!
 
Nu sover lillfjärten äntligen och det är nog snart dags även för mig. Bäst att ladda för morgondagens
roligheter med kusiner och fastrar, whooop whoop! :) Mer om det i morgon kväll... Over and out!

Vart är känslan??

2015-09-11 @ 19:41:57
Fredag kväll och hela helgen är framför oss. :) Känns väldigt skönt att lämna denna veckan bakom sig, den har varit jobbig på (typ) alla sätt och vis. 
Och till skillnad från alla andra fredagar så har jag inte haft nån fredagsfeeling idag...!? Mycket märkligt, den brukar ju bubbla från start och explodera under eftermiddagen. Men idag har jag gått och väntat och väntar och väntat, men noop! Den är som bortblåst, snacka om att bli snuvad på konfekten. :(

I väntan på den där känslan...

Trots utebliven fredagsfeeling ska det bli väääldigt skönt med helg. En ganska obokad sådan också, för en gång skull. Välbehövligt! :)

Önskar er alla en riktigt skön helg, på återskrivande... Puss!! ❤️ 

Ett livstecken...

2015-09-10 @ 20:25:00
...ju längre tid det går mellan inläggen, ju svårare är det att börja skriva igen. Men nu kommer en
"snabb" sumering av vad som hänt sedan sist. Inte allt som hänt, men lite... Några gobitar! ^^
 
Neo har haft kompiskalas i gympasalen som ligger ett stenkast från oss. Hinderba(r)nkalas! :)
Superlyckat och verkligen att rekommendera. Tack snälla moster Emma som var lekledare! ♥ ♥ ♥
 
Jag och M har varit på vårt livs första cykelfest. Hur roligt som helst och grymt arrangerat... :)
 
Snygga tjejer i festkomitten, och jag och min gamla postis kollega Calle...
God mat, mycket trevliga människor, härligt väder, för mycket alkohol och en väldigt rolig fest! ♥
 
Livsfarlig cykeltur hem från festen miss i nassen! :)
 
Salo och Andreas minsting Iris har döpts. ♥ Dessvärre fick Neo feber, så var bara med i kyrkan...
 
AW med kollegorna, ensam tjej med tjugo gubbar fick mig att smita upp till Ruby för lite Meekatt mys!
 
Dagen efter var det bara att svira om för att dra till Stenungsbaden med massa goa brudar... ♥
Skålande, skrålande, god mat, massa skratt, dans, mer skålande, vilse i korridorer...
 
...trötta och sletna tjejer dagen efter, haha! ^^
 
Ja, det har såklart hänt massa andra roligheter (och tråkigheter) också, men detta får räcka som
summering av min frånvaro. :) Nu får ni hålla tummarna för att jag orkar hålla liv i bloggen!
 
Puss och kram tills vi hörs nästa gång!